Menu
https://www.gebrderooij.nl/en-meer/isolatielekken-opsporen

THERMOGRAFIE

isolatielekken opsporen met infrarood

In gebouwen treden vaak warmteverliezen op. Door deze (onbekende) warmteverliezen, verbruikt u meer energie voor uw object dan nodig is. Warmteverliezen kunnen worden opgespooord door middel van thermografie. Naast het verzorgen van energielabels en maatwerkadviezen voor woningen en utiliteitsgebouwen, verzorgen wij ook werkzaamheden op het gebied van thermografie.

Thermografie is een techniek waarbij met een warmtebeeldcamera een opname wordt gedaan van een object. Met behulp van de warmtebeeldcamera wordt energie zichtbaar, welke voor het blote oog niet waarneembaar is. Hierdoor kan zowel de locatie als de oorzaak van het energieverlies worden bepaald en vastgesteld. Door middel van verschillende kleuren, worden de temperaturen op thermografische foto's vastgelegd en vervolgens in een rapport verwerkt. Hierdoor kunnen onnodige  energiekosten effectief worden teruggebracht. Energieverliezen kunnen ontstaan door bijvoorbeeld ontbrekende of beschadigde isolatie, of door warmtelekken in een constructie.

Wij kunnen voor u met de warmtebeeldcamera de volgende werkzaamheden uitvoeren:

  • Het opsporen van lekkages in platte daken;
  • Het controleren van isolatielekken;
  • Het in kaart brengen van tocht;
  • Traceren van vochtproblemen;
  • Traceren van leidingen in wanden en vloeren.

Wij zijn gespecialiseerd in de uitvoer van thermografische inspecties voor zowel utiliteitsgebouwen als woningen. Wanneer u meer informatie wenst over thermografische inspecties, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Sitemap | Algemene Voorwaarden